Ekonomi

Ebso ve İzmirgaz Sanayici İçin El Sıkıştı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile İzmir Doğal Gaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt A.Ş. arasında imzalanan protokol ile İzmirli sanayici doğalgaza yüzde 30 indirimli ulaşacak ve devredebilecek. “Merhaba EBSO Doğalgaz Hattı” ile İzmir Doğalgaz’a bahisler.

EBSO ile İzmir Doğalgaz arasında düzenlenen Protokol törenine EBSO İcra Komitesi Lideri Nadir Yorgancılar İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, EBSO Başkan Yardımcısı Hakan Eser ve İzmir Doğalgaz Genel Müdür Yardımcısı Cebrail Özdemir katıldı.

Törende konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Yorgancılar, elektrik maliyetlerinin sanayiciler için son derece değerli olduğunu belirterek, “Özellikle elektrik maliyetleri sanayici için en değerli girdi kalemlerinden biridir. Bu maliyetler arttıkça sanayicinin maliyetleri de otomatikman artıyor. İzmir Doğalgaz ile imzaladığımız bu protokol ile hem fiyatlandırmada hem de garanti ücretlerinde indirim uygulanacaktır. Ayrıca şu anda doğal gaz kullanmayan üyelerimizin uygun zeminlerde doğal gaza ulaşmaları için yapılacak çalışmaları kolaylaştırma imkanı da bulunacaktır. İzmir Doğalgaz bünyesinde oluşturulacak “Alo EBSO Doğalgaz Hattı” ile sanayiciler sorunlarını ilgili birime iletebilecek. Bu anlaşmanın hem sanayicilerimize hem de İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum.”

İzmir Doğal Gaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, “Ege Bölgesi Sanayi Odası ile imzaladığımız bu protokol ile oda üyelerine yüzde 30 indirim sunuyoruz. Bu önemli bir indirim ve ilk defa sanayiciye indirim yaptık. Sanayicimize ve ülkemizin üretimine destek olmak amacı ile elimizden geldiğince katkı sağlamayı hedefliyoruz. Garanti maliyeti noktasında da takviyelerimiz olacak. Ayrıca taksit imkanı da sağlıyoruz. Burada Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nadir Yorgancılar’a hem davetinden hem de bu protokolün oluşmasındaki emeğinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. İzmir Doğal Gaz olarak sanayicimizin yanında olmaya devam edeceğiz. O kadar fazla ki; yaklaşık 10 bin konut abonesinin tükettiği doğalgazı bir sanayici tüketiyor. Bunu üretim için yapar. Ona öncelik verdik. Özellikle yüksek kapasiteli sanayi kuruluşlarımıza ve organize sanayi bölgelerimize giderek orada tanıtımlar yaparak doğal gazı en uygun şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz. Protokolümüzün İzmir sanayisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İmzalanan protokol ile anlaşmalı banka kredi kartlarına 12 aya varan taksitlerle abone iletişim ücretinde yüzde 30 indirim uygulanacak. Garanti bedelinde sektör bazlı çalışma süreleri üzerinden yüzde 30 indirim ve 6 taksit uygulanacak. Ayrıca 0232 449 39 39 – Dahili: 2514 numaralı telefon EBSO üyelerinin konularına “Alo EBSO Doğal Gaz Hattı” olarak kullanılacaktır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu